^ Back to Top

2016, Verslag Kampeerweekend Kootwijk

Kampeerweekend "Harskamperdennen" te Harskamp

Verslag van het kampeerweekend La Femme 19, 20 en 21 augustus 2016
(met dank aan Tess Kooistra en Willemijn Veltman)

Verslag van Tess

Een mooie ervaring
Ik had gehoord dat het kampeerweekend bij Kootwijk ongedwongen en gezellig is. Dus, de stoute schoenen maar eens aangetrokken en me opgegeven na het stellen van een paar vragen: Of het wel geschikt voor mij is als vrouw die voor de buitenwereld pas een jaar lesbisch is? Een volmondig "ja" was daarop het antwoord. “Ach, en als het tegen valt ben ik toch binnen een dag weer weg?”, dacht ik nog.

Het welkom op vrijdagmiddag was hartelijk. Ik ben prima opgevangen door het team en na een paar aftastende gesprekken, kreeg ik het gevoel er al helemaal bij te horen. Lekker eten, drinken en kletsen, eerst in de blokhut, daarna rond het kampvuur onder het genot van de rauwe maar mooie stem van Tine met haar gitaar.

Op zaterdagmiddag zijn we naar de zandvlakte van Kootwijk gewandeld, samen met Dotty mijn oude trouwe viervoeter. S’ avonds lekker gezellige reisverhalen gehoord en verteld tijdens de kaasfondue. Ik ben uitgenodigd door een fietsclubje om lekker te komen fietsen binnenkort en ik schijn nog een Hollandse Pot te mogen komen proeven in Amsterdam.

Zondagmorgen met een lichte hoofdpijn (eigen schuld) wakker geworden. Na een stevig ontbijt de tent ingepakt. Ik moest nog wat extra ruimte creëren om een medereizigster met rugzak en hond mee naar Friesland te nemen. Onderweg heb ik met haar het weekend even doorgenomen. We waren allebei voor de eerste keer en het helemaal eens over de ongedwongen sfeer, de prettige contacten en de prima organisatie. Hoezo binnen een dag weer weg.... Ik had hier nog wel een paar dagen extra kunnen genieten. Bedankt iedereen. Volgend jaar ga ik wat meer namen proberen te onthouden.

Tess

Verslag van Willemijn

De dames van de organisatie , Lucy, Irma en Margret, hadden weer gekozen voor camping de "Harskamperdennen".
Het groepsveld lag er keurig verzorgd bij en vanaf vrijdagmiddag meldden de deelnemende dames zich en kregen in goed overleg een plek met of zonder elektra. Of een plek waar de hondenbezitsters bij elkaar konden staan. Alles prima geregeld!
Het was leuk om alle oude bekenden weer te zien en te begroeten. Ook waren er weer nieuwe dames bij.
De zon scheen en het was perfect kampeer-weer.
Om 17.00 uur begon het happy hour en werd iedereen welkom geheten. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes werd er enthousiast op los gekakeld in het houten clubhuis. Er werd n.l. regen verwacht om half zes en helaas klopte dat ook.......
Voor de meeste dames was er voor het diner een Chinese maaltijd besteld en die werd door de organisatie om 19.15 uur gebracht. Wie zelf eten had, kon ook aan tafel aanschuiven.
's Avonds werd een kampvuur ontstoken en Tine speelde, als vanouds, op haar gitaar en zong daarbij mooie liedjes. Wat een lekker sfeertje!
Zaterdag was het weer prachtig weer en gingen de meeste dames wandelen of fietsen.
Zelf ben ik met Carla, Gitta en Ria naar Radio Kootwijk gefietst. Genoten op een terras van koffie met appeltaart. Het werd een mooie tocht van ongeveer 30 km. Niet gewend, he, dus een beetje au.....
Het avondeten was de traditionele kaasfondue.
Weer uitstekend verzorgd door Lucy, Marion, Irma, Carina en Margret. We konden nu gelukkig buiten eten.
In de heldere avond, prachtige sterrenhemel!, brandde weer een mooi kampvuur en zong Tine haar favoriete ballads. Iedereen was vrij om drinken te pakken en dat ging in goede harmonie.
Zondag begon droog, maar helaas begon het, net als vorig jaar, toch weer te plenzen. Vervelend om dan je tent te moeten afbreken.
Om 11.30 uur kwamen we allemaal samen in het clubhuis voor de afsluiting van dit, weer zeer geslaagde, weekend. Er werden wat ideeën geopperd voor volgend jaar. Zoals: muziekinstrumenten meenemen, jeu de boules spelen, badmintonnen.
Ik kijk er al weer naar uit!
Na de groepsfoto en afscheid nemen ging iedereen weer haars weegs.
Lieve dames van de organisatie en jullie lievies, heel hartelijk bedankt voor weer een fantastisch weekend!!

Willemijn uit Alphen aan den Rijn