^ Back to Top

Wandelweekend

“Groepsaccomodatie & Wellness” te Dalfsen

Verslag van het wandelweekend 6-7-8-9 november 2015

(met dank aan Vera Hordijk)

Al vroeg had ik stoer geroepen: “Ja hoor, ik kom ook!”
Al vele, heel veel jaren geen kilometer(s)lange wandeling meer gelopen. Aanmeldingsformulier ligt nog te wachten op invullen.
Misschien is er al geen plaats meer, voor de zekerheid maar eens even mailen. Vrolijk berichtje terug, er is nog 1 plaats!
Ik hou eigenlijk niet van wandelen, nee dat is niet echt waar, heb meer last van wat tegenstribbelende ledematen. Ik ga gewoon en zie het wel. Kan vast de wandeling korter maken.

Tom Tom richting Dalfsen, een slordige 200 kilometer verder rij ik over tal van donkere b-weggetjes. Ze doen hier echt aan duurzame straatverlichting, geen straatverlichting dus. Nu maar hopen dat het onbewolkt is en genieten van mooie sterrenluchten.
Tegen 18.30 uur, na wat doelloze omweggetjes, file, en verkeerde afslagen kom ik aan!

In de warmte van een verscholen huisje. Voordeur gaat open, bagage staat voor ik er erg in heb in het huisje. Woonkamer in, banken gevuld met vrouwen. Warm onthaal. Maar eerst het huis eens bekijken en een slaapplaats zoeken. Er zijn nog 2 boven stapelslaapplekken. Bagage gaat op de gang, bed maak ik later wel op.

Het is een huis dat zo in tweeën gedeeld kan worden, voor 2 groepen van 8.
Door ingenieus systeem is er ook makkelijk een 16 persoonshuis van te maken en dan heb je 2 royale woon/eetkeukens, 2 badkamers met bad en douche en toilet. In de huiskamer zit de helft al in badjas te soezelen van welnessverwennerij. Het is etenstijd, 2 smakelijke stamppotten staan op tafel. Natafelen, route voor morgen uitstippelen of nog naar de sauna en/of jacuzzi. Rozig verdwijnt de een na de ander richting bed.

De zaterdagochtend groots ontbijt. De dag begint prachtig, een zweem van nevel en langzaam een zonnetje.
Koud in november, welnee, het is heerlijk wandelweer. Met auto’s naar station Dalfsen, daar duiken we het bos in.
Er is een korte en lange route uitgezet. Wandelen hier is genieten. Herfstkleuren, landgoed omringt door slotgracht, drassige zompige modderpaden waar je naast kan wandelen of gewoon er doorheen. Wat je maar wilt wink.

En horeca onderweg waar ze lekkere soepen en appeltaart hebben. Het leven is goed! Gezellig zo dat gewandel, met elkaar kletsend of een tijdje alleen in stilte lopend.
Het lopen gaat iedereen goed af en de kortere route van 15 km, geen probleem.
Weer richting villa verheugen we ons al op jacuzzi, sauna. Een aperitiefje voor het eten en weer een lekkere maaltijd.

Zondag weer op tijd op, broodjes klaarmaken voor onderweg, weer een kortere en langere route. Met auto’s naar parkeerplaats waar de wandelroute start. Eerst over de Overijsselse Vecht waar een aparte route is gemaakt voor vissen die stroomopwaarts naar hun vissenbroedplaatsen zwemmen. Paling gaat niet door het water maar zoekt haar weg vlak langs het water en komen zo ook stroomopwaarts terecht. Mooi bouwwerk. Bos met één kant weilanden en dan een dwars door het bosvoerend pad wat nog geen pad is. Soms dreigt het te gaan regenen en gaan paraplu’s en regenjasjes aan en al snel weer uit, eenmaal ingepakt houden de spetters alweer op. Ook deze keer splitsen we weer. Mooie vliegenzwammen en andere soorten paddenstoelen. Boleet verhalen komen naar boven, sponzige plakken die je kunt bakken, maar dat doen we niet. Een kortere route en langere route. Weer een horeca gevonden die om 1 uur opengaat. Daarvoor kan je automatenkoffie kopen uit de muur halen. De langere lopers komen er ook al weer aan. Het ritueel gaat gewoon verder, op naar onze villa, aperitiefje, sauna en jacuzzi, eten, opruimen, vaatwassers aan, kletsen, spelletjes, scrabbel of rummikub.

Maandag is de groep al kleiner, inpakken, opruimen en gedag zeggen.
Vrouwen beter leren kennen en dan nu toch afscheid nemen.
Tot volgend jaar!
Irma, Lucy, Carina, Marion, dank voor alle voorbereidingen en gezelligheid. Het was een topweekend!
Vera