^ Back to Top

2015, Verslag Kampeerweekend Kootwijk

Kampeerweekend "Harskamperdennen" te Harskamp

Verslag van het kampeerweekend La Femme 14, 15 en 16 augustus 2015
(met dank aan Katja de Moel)

Vrijdag in de namiddag, aangekomen bij camping de Harskamperdennen te Kootwijk. Er stonden al aardig wat tenten, maar ik was precies op tijd voor de welkomsborrel. Daarna werd er eten besteld en werd er Chinees gegeten.
Mijn tent op gaan zetten en ik kon merken dat het enige tijd terug was dat ik dat gedaan had.. en niet zoveel kampeerervaring heb.
Na het eten werden er gesprekken gevoerd in de grote blokhut, en er werd een kampvuur aangestoken, waarbij Tine met haar zang en gitaar voor een gezellig samenzijn zorgde.

De volgende ochtend was het mooi weer, en na het wakker worden en relaxed ontbijt, in de natuur, gingen we op pad, sommige dames gingen fietsen een andere groep wandelen, en andere gingen gewoon hun eigen gang, op en rond de camping.

Ons wandelgroepje ging lopen naar radio Kootwijk, door bos, heide, en over een zandvlakte, we weken een beetje van het pad af, maar dankzij het richtingsgevoel van Ineke, kwamen we buiten de paden om, soms dwars door de heideplantjes toch bij radio Kootwijk aan. Daar hebben wij een kijkje genomen, en ernaast genoten van een versnapering, later nog samen met een aantal dames van de andere fietsclub. De terugweg was met goede, leuke gesprekken, en wat meer op de paden.

Fietsgroep 2, laten we maar zeggen, had ook lekker gefietst, en nog gezwommen in een meertje in de buurt ! ( verslag van Ada volgt )
Bij terugkomst wachte ons een borrel en een kaasfondue, waar ik na wat uitrusten en opknappen, naar toe ben gegaan, dat was erg gezellig, en later wederom een mooi kampvuur en gezellige muziek.
'S nachts begon het nogal hard te regenen, en merkte ik dat het het ergens lekte in mijn tent. Gelukkig lag ik op een luchtbed, dus wat hoger. De regen wilde niet echt stoppen, maar gelukkig werd het de volgende ochtend tijdelijk iets minder.
En na rustig inpakken, opstarten en afscheid nemen ben ik richting Noord Holland gegaan.

Ondanks de regen zondag vond ik het een geslaagd weekend met veel leuke vrouwen, goed georganiseerd, en mooie camping. Bedankt en tot een volgende keer,

Groeten Katja