^ Back to Top

Kampeerweekend “Harskamperdennen” te Harskamp

Verslag van het kampeerweekend 15, 16 en 17 augustus 2014 
(met dank aan Wil Veltman)

Vanaf 14.00 uur verzamelden steeds meer dames zich op de prachtige camping: de Harskamper Dennen.

De organisatie had een prachtig gelegen veld gereserveerd waar we met meer dan 32 dames in een ovaal stonden met prachtige tenten en enkele campers. Toen iedereen zijn tent had opgezet en ingericht, was het tijd voor hapjes en drankjes bij de grote gemeenschappelijke tent. Prima verzorgd door de vrijwilligsters!

We zaten buiten in een stralende zon en de stemming zat er gelijk goed in. De gesprekken waren divers en er werd veel gelachen! Leuk om weer zoveel leuke en hartelijke vrouwen te ontmoeten! Voor wie wilde werd er later chinees eten besteld en heeft iedereen de vrijdagavond op haar eigen manier ingevuld. Na een koude nacht werden we weer met de zon begroet. Er werd in groepjes ontbeten en daarna gingen de diverse groepen op pad.

De wandel-femkes hebben 12 km gelopen; zelf ben ik met een fietsgroepje door het bos en langs de hei naar Garderen gefietst. Een prachtige tocht waarbij we diverse stops hebben gemaakt om te zitten, fotograferen, te eten en vooral te beppen. Bij een molen een ijsje gegeten, moppen getapt, veel gelachen en héél even geschuild voor de regen. Bij Garderen heeft een aantal de zandsculpturen bewonderd. 's Avonds hebben we in de grote tent genoten van de, weer uitstekend voorbereide, kaasfondue met salade. Na de afwas, (handig hoor, die fonduepannen met soda!!) was het tijd voor het kampvuur. Berta toonde zich een uitstekende hout-oplegger en we hebben genoten van het vlammenspel en de warmte van het vuur. We hebben gepraat, gedronken, gezongen, en weer gedronken tot het vuur gedoofd was.

Zondagochtend hebben we om 11.00 uur koffie met elkaar gedronken en heeft Margret iedereen uitgenodigd om vragen, op- of aanmerkingen te plaatsen. Iedereen was heel tevreden over dit heerlijke weekend, waarbij de weergoden ons zeer welgezind zijn geweest! Nadat iedereen zijn onderkomen had opgebroken en er gedag is gezegd, zijn de meeste dames rond 15.00 uur vertrokken. Ik reed met een tevreden gevoel naar huis!!

Volgend jaar wéér naar deze prachtige omgeving! En aan de dames die er níet bij waren: jullie hebben echt wat gemist!

Wil Veltman