^ Back to Top

2011, Verslag Wandelweekend Beekbergen

Verslag Wandelweekend van LaFemme 
28, 29 en 30 oktober 2011 in Beekbergen

Hallo ( LaFemme ) Meiden, Ja, het laatste weekend van oktober was er weer het Wandelweekend !!! Ditmaal was er door de organisatie een locatie in Beekbergen uitgezocht. Een fraaie Bosvilla in een mooi stuk natuur. Vrijdagmiddag arriveerden de deelneemsters en konden we de kamers gaan uitzoeken om ons te gaan installeren. Lucy en Marion waren al druk bezig in de keuken om het meegebrachte eten een plek te geven, gelukkig veel kastruimte en een grote koelkast! Na de koffie / thee met Cake was het  “ Happy Hour “ tijd voor een drankje en om de open haard aan te steken. Hanneke en Alida hadden flink wat haardhout meegenomen !! 'S avonds heerlijk gegeten van een oosterse maaltijd en er een leuke avond van gemaakt. Gezellig gekletst / wat T.V. gekeken en zelf voor het eerst sinds een lange tijd weer een potje geklaverjast!!

Zaterdag ochtend rond 8.00 uur was het tijd voor het ontbijt het weer zag er prima uit en zin in een mooie wandeling. Hanneke had weer haar best gedaan om een mooie afwisselende route te maken van ongeveer
16 Km. Alleen konden we niet starten van onze locatie dus een stukje met de auto rijden naar ons startpunt, richting Kootwijk. Het weer was SUPER, zelfs warm dus een beetje schipperen met de kleding….jas aan / uit vest aan / uit. De groepjes vormden zichzelf en er werd druk gepraat en gelachen. Radio Kootwijk lag ook op de route…eigenlijk een heel vreemd aandoend betonnen gebouzo midden op de heide. Het gebouw is ontworpen door  de Amsterdamse vrouwelijke architect  Julius Maria Luthmann ( 1870-1973 ) Na een rustpauze daar was het weer tijd om verder te gaan. Halverwege koffie / thee tijd bij een leuk restaurantje en daarna de rest van de mooie route Gelopen veel Heide maar ook mooie stukken bos in super herfst kleuren !! Weer bij de auto’s aangekomen was het richting onze Bosvilla gaan met een voldaan wandelgevoel! Tijd om wat op te knappen, napraten, bijkomen met een hapje /drankje en de open haard aan..! Wandelen en buitenlucht maakt hongerig,en ….ditmaal konden we van een heerlijke Hollandse pot genieten …… Zuurkool en Boerenkool met worst !!! waar niet veel van overbleef!! Echt héérlijk. Het avond programma kon iedereen weer zelf invullen maar echt heel leuk  met de hele groep een sjoel competitie gedaan ! Verder nog gezellig gepraat, en een Klaverjas revanche gedaan op het koppel Lucy / Marion….oké oké het verlies was nu niet ZO groot! Er bleven nog wat  “Die Hards “ lang praten en nazitten we hadden tenslotte een uurtje wintertijd extra !!!

Maar….
Zondag ochtend was het weer vroeg ontbijten en tijd voor de 2e wandeling van 16 Km. Weer even en stukje met de auto naar ons startpunt, en de weergoden werkten weer mee voor een mooie wandeling. Ook ditmaal veel afwisseling.. heide, vennetjes, bos en een groot stuk zandverstuiving waar veel archeologische opgravingen zijn gedaan. Nederzettingen en voorwerpen uit de Romeinse tijd met een kleine dia impressie ( viewer ) Half op de route was er weer een leuk restaurantje voor de Koffie / Thee pauze. MMM de Thee van Alida was iets TE herfst, wat niet helemaal de bedoeling was.. met al die Thee bladeren!! Goed we konden er wel om lachen !! De rest van de route flink doorgestapt veel mooie bospaadjes en genoeg mooie natuur om te zien ! Terug in onze bosvilla nog koffie gedronken de boel opgeruimd, spullen gepakt en het was het tijd om weer naar huis te gaan….. Ikzelf vond het een heerlijk relaxed en geslaagd wandel weekend een mooie locatie en denk dat alle deelneemsters het ook zo ervaren hebben. Lucy en Marion bedankt voor de prima huishoudelijke verzorging, Hanneke voor de super mooie wandelroutes en verder alle meiden bedankt voor de deelname en gezelligheid!

Voor een verdere sfeer impressie zie de foto’s op onze LaFemme site !!

Groetjes van mij,
Jeanette