^ Back to Top

2013, Verslag Kampeerweekend Kootwijk

Kampeerweekend “Harskamperdennen” te Harskamp

Verslagen van het kampeerweekend 16, 17 en 18 augustus 2013 
(met dank aan Gerda Bijsterbosch en Els Welgraven)

Verslag Gerda:
Na een mooie  fietstocht van
32 km vanuit Arnhem bereikten Tiny (de wederhelft van Riny) en ik rond het middaguur de prachtige camping “Harskamperdennen”, gelegen binnen een (grofwild)raster en met grove dennen van meer dan 150 jaar oud.

We vonden een mooi plekje onder de dennen in een rustig hoekje dichtbij de kampeerders met honden. Onze kleine tenten stonden gezusterlijk naast elkaar, een tentlijn zelfs in de tent van de ander. Even kennis maken met de buurvrouwen en vragen waar ze vandaan komen en hoe ze gekomen zijn. Het weer was prachtig die middag en langzaamaan kwam iedereen binnendruppelen en werd het veld gevuld met kleurrijke tenten, campers en caravans. Om vijf uur kwam de leiding langs met de mededeling dat de bar was geopend. Deze bevond zich voor de grote groepstent en daar stonden de tafels en banken klaar voor de welkomstborrel en kennismaking.

Wie zin had in Chinees eten kon zich daarvoor opgeven (kosten € 5,00) waarna we gezellig met bijna z’n allen hebben gegeten.

In het midden van het veld stond een prachtige vuurplaats en die avond schaarden zich velen rondom het vuur om te genieten middenin de natuur, ondanks de regen. De vroege volgens gingen op tijd naar bed en de rest ging door tot……………………………………..?

De volgende ochtend regende het nog lichtjes, maar in de loop van de ochtend kwam de zon er weer door. Lekker buiten ontbijten/brunchen samen of alleen, heerlijk relaxed tussen de bomen en het fluiten van de vogels. Een heerlijke sfeer. De douches waren ook goed, lekker warm water en een harde straal. ’s Middags stond er niks op het programma. Sommigen gingen fietsen, anderen wandelen of in de omgeving een monument bezoeken. In de informatie-tent van LaFemme –voor het eerst dit jaar!!!!- lag voldoende informatie over fiets- en wandeltochten etc.

Twee buurvrouwen gaven nog een mooi fluitconcert tijdens de middagmatinee, dat klonk prachtig, zelfs de vogels floten mee. ’s-Avonds stonden de kaasfondue en de borrel (of limonade) weer klaar met heerlijke salades. Het was weer een gezellige bende aan de tafels en hongerig van de buitenlucht ging de kaasfondue er weer gretig in. Ook deze avond werd afgesloten met een kampvuur, gitaarmuziek en vele liederen.

’s Nachts regende het weer en in de ochtend ook nog even, gelukkig konden we in de grote groepstent ontbijten, want in onze kleine tenten lukte dat niet zo goed. Rond 11.00 uur ging de zon weer schijnen en was het gelukt om onze tenten droog in te pakken. Rond het middaguur zaten we met z’n allen bij elkaar in de groepstent en deelden we één voor één onze ervaringen van het weekend.

De algehele conclusie was dat het een prachtige locatie is, en voor herhaling vatbaar. De sfeer was op en top! Leuke vrouwen ontmoet, gezellige gesprekken gevoerd, gelachen en genoten van elkaars gezelschap.

Wat mij betreft: tot volgend jaar!!

Gerda Bijsterbosch

 

Verslag Els:
Voor het tweede jaar waren wij te gast op De Harskamperdennen, een prachtig gelegen en vanuit alle windstreken goed bereikbaar kampeerterrein. Voor het laatste stuk was hulp van een “miep.miep” wel handig. Met hulp van velen stond mijn tent en had ik inmiddels alles wat ik meende kwijt te zijn ook weer terug. Daarna begon het genieten.

Het weer was fantastisch, lekker buiten op banken aan tafels gegeten, iedereen nu op dezelfde hoogte. Koken was niet nodig, voor een kleine bijdrage kon iedereen aanschuiven.

Die eerste nacht prima geslapen in mijn luxe kleine bungalow.

Tijdens het weekend waren er ook optredens, Iris en Mattie gaven een fluitconcert op Alt- en Bas blokfluit met o.a werken van Telemann.

‘s Avonds pakte Tine haar gitaar en putte uit een haast eindeloos repertoire. Verzoeknummers geen enkel probleem, even wat tokkelen en dan kwam het met tekst en al.

Heel romantisch zo ‘s avonds in het donker, bij een vuurtje en een heerlijk temperatuurtje De traditionele kaasfondue was ook weer uitstekend geregeld, deze keer waren de pannen gemakkelijker schoon te krijgen dan ik me van andere jaren herinner.

Dit jaar was een al opgezette groepstent gehuurd, daar hebben we ook veel plezier van gehad, want hoe mooi het weer ook was af en toe viel er een pittige bui, dan is het fijn om droog te kunnen ontbijten. De catering was geweldig, door een enquête vooraf was ieders favoriete drankje aanwezig.

Verder was het zoals gebruikelijk vrijheid, blijheid, er is gewandeld, gefietst, gelezen enz.

Margret en jouw hele team, heel erg bedankt voor de perfecte organisatie!!!

 

Els