^ Back to Top

2013, Verslag Wandelweekend Texel

Verslag Wandelweekend Texel, 1 t/m 4 november 2013

 

Het is al even geleden maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van het wandelen met “La Femme” op Texel, in het eerste weekend van november. Het kostte wat moeite om er te komen (drie treinen naar Den Helder, boot, fietstocht van anderhalf uur over het eiland) maar toen kwam ik – laat op vrijdagmiddag – in een leuke groep vrouwen terecht, die het zich met allerlei lekkers gezellig gemaakt hadden in één van de twee mooie vakantiehuizen die we tot onze beschikking hadden. Iedereen leek elkaar min of meer te kennen; ik kende alleen de organiserende vrouwen en twee anderen een beetje van kampeerweekends, maar voelde me vanaf het begin op mijn gemak.

Bij hapjes en drankjes wisselden we het een en ander uit over onze achtergronden en bezigheden. Leuke en interessante verhalen, waardoor we meteen iets hadden om in komende gesprekken op terug te grijpen.

We aten met ons twaalven in dat huis, waar we verder ook de meeste binnentijd zouden doorbrengen. Zes van ons sliepen daar ook, de rest, waaronder ik, in het andere huis.

De volgende dag maakten we een prachtige wandeling over het eiland en langs het strand, in kalm en aangenaam weer; de zon scheen zelfs nu en dan. Daarna een aantal uren binnen, iedereen lekker bezig met lezen, kletsen, foto's vergelijken, slapen, in de sauna of het bad zitten, net waar iedereen zin in had. 's Avonds na het eten keken we naar een erg leuk muziekprogramma op de Belgische tv, daarna naar een film op DVD, die ik halverwege voor gezien hield: ik was benieuwd naar mijn mooie slaapkamer en lekkere bed.

Op zondag waren we nog maar met ons negenen doordat drie vrouwen andere plannen of verplichtingen hadden. Het weer was – 's nachts al – behoorlijk omgeslagen en de plannen werden aangepast: iemand die alsnog van het vasteland zou komen zag daar van af en onze route werd voorzichtiger en dichter bij huis. Toch een prachtige spectaculaire stormwandeling gemaakt door de Sluftervallei en langs het strand, met ook ruimte voor wat persoonlijker gesprekken en contacten; en toen we thuiskwamen begon het te regenen! We aten, wat vroeger dan de afgelopen dagen doordat weer iemand de bus naar de boot wilde halen, de restjes van de afgelopen dagen op, aangevuld met wat nieuw gekokkerel. In de avond speelden we een “verbindingsspel” met kaarten, een mooie aanvulling op wat we al wisten van elkaar. Opnieuw een bijzondere dag.

De volgende ochtend moesten we helaas afscheid nemen. We ruimden het een en ander op en pakten in, vertrokken met ons achten in drie auto's. Mijn fiets kon in de auto van Lucy en Marion, ikzelf in die van Kora, en ik werd luxe afgezet bij het station in Den Helder; erg fijn omdat het nog steeds behoorlijk waaide, en nu tegen de richting in.

Ik vond het een erg leuk en prettig weekend, met wat meer contact met sommigen en wat minder met anderen, maar iedereen was plezierig en gemakkelijk. Wat mij rest, gezien de afstand, is wat mail- en facebookcontact, en het vooruitzicht op komende kampeer- of wandelweekends.

Dankjewel (niet alleen voor de lift maar voor alles), Kora, Lucy, Marion en alle anderen!

 

Iris van der Kleij